воскресенье, 10 апреля 2011 г.

Вправи на побудову команди

   День 2. Другий день нашого обміну ми присвятили рольовим іграм на побудову команди. Давайте пригадаємо одну притчу про старшого чоловіка,який роздав своїм трьом синам по одній тростині і попросив їх зламати . Звичайно, що це все вони виконали без особливого напруження.Тоді він дав синам цілий оберемок тростин і попросив зробити те ж саме. Але сини так і не змогли розламати цей оберемок. Суть притчі проста : разом ми - сила і зможемо досягнути багато.
   Для цього і існують рольові ігри на побудову команди. Ми розпочали з гри " Перейди місточок". Суть її полягала в тому ( за аналогією до української казки про двох впертих баранів та поступливих кізочок), щоб учасники повинні були перейти "символічний" місток та не впасти "у воду". Група справилась із цим завданням.
   Навчитись домовлятись, здатності "долати стіну",вміти командою прийняти рішення та реалізувати його ,взяти на себе відповідальність чи ініціативу - усе це дає вправа "Стіна".Не дарма ж в оцінювальній анкеті проекту всі учасники одноголосно визнали її найкращою рольовою грою на побудову команди.
    Не менш цікавими були вправи "Космічний корабель" та "Ялинка".


2 комментария:

  1. Цей проект то найліпше що зімною було мені дуже сподобалось.Хочу ще такі проекти.

    ОтветитьУдалить
  2. дякую за теплі слова. я думаю,що попереду ще багато цікавих проектів. головне.щоб були ідеї та бажання їх реалізовувати))))

    ОтветитьУдалить